Тръмп разкри кога и как ще спре войната в Украйна

Тръмп обяви още, че е единственият кандидат, който може да предотврати трета световна война

Тръмп разкри кога и как ще спре войната в Украйна | StandartNews.com

Източник: АФП

Кандидатът за втори мандат като президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ако бъде преизбран на изборите през ноември, ще спре войната в Украйна още преди да встъпи в длъжност през януари догодина.

"Ужасната война между Русия и Украйна ще бъде уредена преди да встъпя в длъжност. Познавам Путин. Разбирам се с него. Познавам Зеленски. Разбирам се с него. Ще възстановим мира чрез сила. Те разбират това", заяви Тръмп, чието изявление беше предавано на живо в ЮТюб.

Пред множество свои привърженици в Манчестър, щата Ню Хемпшир, три дни преди първичните избори на републиканците в този щат, Тръмп обяви още, че е единственият кандидат, който може да предотврати трета световна война.

"Никога не сме били по-близко до това. Само прегледайте новините напоследък. И ще изградим "Железен купол" над нашата страна - образцов противоракетен щит, направен в Съединените щати. Сега го правим за други страни, а не за себе си", обяви Тръмп.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски определи по-ранните изказвания на Доналд Тръмп, че ще спре войната за 24 часа като "много опасни", тъй като не е ясно как бившият американски лидер вижда следвоенния ред.

Пред британския Ченъл фор украинският лидер призна, че е обезпокоен от възможността Тръмп да вземе едностранни решения, които да не са в интерес на украинския народ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Barbos
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи