Принудително мобилизират руснаци, експерт издаде тайната

Най-малко 4121 души са избягали от военни части от началото на мобилизацията в Русия

Принудително мобилизират руснаци, експерт издаде тайната | StandartNews.com

Руските власти набират от 10 000 до 15 000 души в армия всеки месец. Тези данни съобщи военнополитическият експерт Александър Мусиенко в ефира на телевизионния канал FREEDOM, предаде news.bg.

"Според информацията, която имам, Русия мобилизира от 10 до 15 хиляди души всеки месец. Тоест в Русия тече мобилизация. Лятото имаше информация, че мобилизират поне 20 хиляди на месец. Как? Идва призовка, човек отива във военното окръжие, дават му договор за шест месеца и той го подписва", обясни той.

Експертът отбелязва, че подписването на договора е задължително. Благодарение на това руският министър на отбраната Сергей Шойгу може да съобщи, че уж разполагат с достатъчен брой доброволци. "Това е мобилизация, те просто се опитват да го скрият и го наричат ​​поток от доброволци, като се опитват да прикрият принудителната мобилизация", добави Мусиенко.

Руската "Медиазона" установи, че най-малко 4121 души са избягали от военни части от началото на мобилизацията в Русия. Руските съдилища вече са произнесли присъди по 3470 случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай