Ограничават скоростта на автомобилите по уникален начин

Софтуерно базирани системи за ограничаване на максималната скорост вече се използват в много съвременни автомобили

Ограничават скоростта на автомобилите по уникален начин | StandartNews.com

Американският сенат се готви да гласува законопроект, който може да промени по уникален начин правилата за движение. Съгласно предложението новите автомобили, произведени от 2027 г. нататък, ще трябва да се придържат към ограничение на скоростта от не повече от 10 мили в час (16 км в час) над обявеното ограничение.

Вносител на законопроекта е сенатор Скот Уайнър, който предлага използването на изкуствен интелект в новите автомобили, за да се следи и гарантира спазването на това ограничение.

Понастоящем софтуерно базирани системи за ограничаване на максималната скорост вече се използват в много съвременни автомобили. Въпреки това предложеният законопроект, който носи името House Bill 961, ще изисква GPS технология и бордови камери да бъдат инсталирани в нови превозни средства за откриване на превишена скорост. Тази технология ще предупреждава водача чрез аудио, визуални или тактилни сигнали и в крайна сметка ще ограничава скоростта на автомобила.

Сенатор Уайнър е убеден, че повечето хора ще подкрепят това предложение, тъй като ограниченията на скоростта са необходими, за да се гарантира пътната безопасност. Съответно, това ще доведе и до намаляване на броя на пострадалите от пътно-транспортни произшествия. Законопроектът ще бъде гласуван тази пролет, като той вече получи подкрепа както от политици, така и от експерти по пътна безопасност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Drago
преди 2 месеца

Tezi SA se izduhali I te sled skapanata evropa

Откажи
Drago
преди 2 месеца

Tezi SA se izduhali I te sled skapanata evropa

Откажи