Закопчаха в Турция организатора на двойно убийство в Македония

Република Северна Македония издаде международна заповед за Палевски

Закопчаха в Турция организатора на двойно убийство в Македония | StandartNews.com

Организаторът и смятан и за пряк извършител на убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска от Скопие и 74-годишния Панче Жежовски от Велес - Люпчо Палевски-Палчо - е арестуван в Турция. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски.

Република Северна Македония издаде международна заповед за Палевски, който след убийството на момичето е заминал с автомобил за Белград, а ден по-късно, с друг автомобил, е преминал транзитно през територията на България и е влязъл в Турция.

Шофьорът, който е превозил Палевски през България, е арестуван, съобщиха по-рано от прокуратурата. Автомобилът на мъжа е регистриран на влизане в България на ГКПП Калотина и излизане от България на ГКПП Капитан Андреево към Турция.

Палевски е арестуван в турския град Балъкесир. Делото срещу петимата обвиняеми за двете убийства е с обем 100 страници и е внесено в прокуратурата.

Освен Палевски сред обвиняемите е и бащата на 14-годишната Ваня Гьорчевска. Предполага се, че мотивът за убийството ѝ е искане на подкуп.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай