Тръмп хвърли ръкавицата. Предложи нещо голямо на Байдън

Задава ли се люта битка

Тръмп хвърли ръкавицата. Предложи нещо голямо на Байдън | StandartNews.com

Източник: БТА

Доналд Тръмп с изненадващо предложение към Джо Байдън.

Бившият президент на САЩ  Доналд Тръмп, който има навика да отказва дебати със съперниците си в битката за републиканската президентска номинация, заяви, че иска да дебатира с президента на САЩ Джо Байдън незабавно, предаде Ройтерс.

"Бих искал да водят дебати с него сега, защото трябва да дебатираме. Ние трябва да дебатираме за доброто на страната", каза Тръмп в радиопредаване, водено от консервативния коментатор Дан Бонгино. 

Когато беше попитан от репортери по време на пътуване до Лас Вегас вчера относно призива на Тръмп за дебат, демократът Байдън каза: "Ако аз бях на негово място, и аз щях да искам да участвам в дебати с мен. Той нищо не може да направи".

Въпреки че е фаворит за републиканската президентска номинацияq Тръмп все още не си я е подсигурил. Той все още води битка с Ники Хейли, единствения му опонент в републиканския лагер. Тръмп отказа вече да дебатира с Хейли. А от предизборния щаб на Хейли заявиха, че той е "твърде страхлив", за да участва в дебат с нея.

"Време е Тръмп да се покаже като смелчага и да се съгласи да дебатира с Ники Хейли. Ники е готова да представи своя опит на консерватор и своята визия за една силна и горда Америка срещу кампанията на Тръмп за хаос и вендета", заяви говорителката на кампанията на Хейли -  Оливия Перес-Кубас.

Тръмп и Байдън дебатираха на два пъти по време на надпреварата през 2020 г. Третият дебат беше отменен, след като Тръмп даде положителна проба за Ковид-19 и отказа да участва във виртуален вербален двубой. 

Традиционно има три дебата между кандидатите за президент на Републиканската и Демократическата партия.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай