Саудитска Арабия шокира Израел! Ето какво предлага

Съгласни сме, че регионалният мир включва мир за Израел, каза външният министър

Саудитска Арабия шокира Израел! Ето какво предлага | StandartNews.com

Източник: АФП

Външният министър на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан ал Сауд (на снимката) заяви днес в рамките на Световния икономически форум в Давос, че Саудитска Арабия би могла да признае Израел, ако бъде постигнато всеобхватно споразумение, което включва създаването на палестинска държава, предаде Ройтерс.

"Съгласни сме, че регионалният мир включва мир за Израел, но това може да стане само посредством мир за палестинците чрез палестинска държава", каза саудитският външен министър.

Запитан дали тогава Саудитска Арабия ще признае Израел в рамките на по-широко политическо споразумение, той отговори: "Разбира се."

Принц Фейсал бин Фархан добави, че осигуряването на регионален мир чрез създаването на палестинска държава е "нещо, по което наистина работим заедно с администрацията на САЩ, и това е по-уместно, що се отнася до ивицата Газа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vess
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи