Огнен гняв в САЩ! Байдън обеща възмездие за убити войници

Изгубихме три смели души при атака срещу една от нашите бази, каза той

Огнен гняв в САЩ! Байдън обеща възмездие за убити войници | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че САЩ "ще отговори" на атаката с дронове, при която бяха убити трима и ранени още десетки американски военнослужещи в Йордания близо до границата със Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Байдън обвини подкрепяни от Иран групировки за първите човешки жертви на американските въоръжени сили след месеци на подобни атаки срещу американски военни в Близкия изток на фона на войната между Израел и "Хамас" в Газа.

Американският президент, който беше на посещение в щата Южна Каролина, помоли за минута мълчание в памет на загиналите по време на проява в местна баптистка църква.

"Имахме тежък ден миналата нощ заради Близкия изток. Изгубихме три смели души при атака срещу една от нашите бази", каза той. След минутата мълчание Байдън добави: "И ще отговорим".

На фона на нарастващ риск от регионална ескалация американски служители се опитват да установят конкретната групировка, отговорна за нападението, но засега се знае само, че става дума за някоя от подкрепяните от Иран групировки, посочва АП.

"Без съмнение ще потърсим сметка на всички отговорни в момент и по начин, който ние изберем", каза снощи Байдън.

"Ще предприемем всички необходими действия, за да защитим САЩ, нашите войски и нашите интереси", каза на свой ред американският министър на отбраната Лойд Остин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 2 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/biox

Откажи