Нетаняху с люта закана към Хамас! Нови ракети

Ще има ли сухопътна атака?

Нетаняху с люта закана към Хамас! Нови ракети | StandartNews.com

С люта закана към терористичната групировка Хамас излезе тази нощ израелският министър-председател Бенямин Нетаняху.

ВИЖ ОЩЕ: Хамас смрази света. Невиждан ултиматум към Израел

Сегашните бомбардировки на Газа са само началото, заяви Нетаняху, без да уточнява дали ще последва сухопътна инвазия. Той добави, че армията ще направи всичко възможно, за да освободи пленниците, държани в Газа. Но предупреди, че за Израел предстоят "тежки дни", които вероятно ще поставят началото на конфликт, чийто край може да отнеме седмици или дори повече.

900 израелци и 700 палестинци загинаха в новата война. Припомняме, че в събота терористичната групировка Хамас нападна Израел.

"Това, което Израел ще направи през следващите няколко дни с Хамас, ще отеква десетилетия наред", заяви Нетаняху. Според него в страната все още има някои палестински бойци. Той също така призова за съставяне на коалиционно правителство с опозицията.

В същото време броят на жертвите в Ивицата Газа нарасна на 687 души, съобщи министерството на здравеопазването в палестинския анклав, докато Израел обстрелваше цели на Хамас за трети пореден ден. Контролираното от Хамас министерство заяви, че болниците в Газа са "приели 687 "мъченици" и още 3 727 ранени", откакто Израел отприщи вълна от въздушни удари след изненадващото нападение.

Междувременно трима членове на подкрепяната от Иран организация "Хизбула" бяха убити при израелски удари по Ливан, съобщиха от групировката. Напрежението нарасна, след като палестински бойци се опитаха да проникнат в Израел от Ливан.

Хизбула направи три отделни изявления, в които потвърди смъртта на своите членове, като всички те са "мъченически загинали в резултат на ционистката агресия в Южен Ливан в понеделник следобед", заяви групировката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай