Мистерията се заплита. Агенти на ФСБ изключили камерите в затвора на Навални

Само два дни преди смъртта му

Мистерията се заплита. Агенти на ФСБ изключили камерите в затвора на Навални | StandartNews.com

Двама офицери от руската разузнавателна служба (ФСБ) са посетили наказателната колония, където Алексей Навални бе държан, само два дни преди смъртта му, твърди правозащитната група gulagu.net, цитирана от западни издания.

Според твърденията те са изключили част от камерите за видеонаблюдение и запис в IK-3 - “Полярен вълк”. В сайта се посочва още, че посещението дори е било споменато в доклад на службата за изпълнение на наказанията. Въпреки че информацията на gulagu.net не може да бъде потвърдена, организацията първа разкри данни за лидера на “Вагнер” Евгений Пригожин, когато се твърдеше, че набира хора за войната от руски затвори.

Смъртта на най-върлия критик на руския президент Владимир Путин, меко казано, разтърси цялата международна общност в петък. 47-годишният Навални почина месец преди президентските избори в страната и на около 2000 км от Москва в IK-3 - колония с тежки условия, наследница на ГУЛаг.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи