Кой е поредният шеф в „Лукойл", който внезапно почина?

Трета поредна смърт за 3 години в руския петролен гигант

Кой е поредният шеф в „Лукойл", който внезапно почина? | StandartNews.com

 

Смъртта  на председателя на съвета на директорите на "Лукойл" - 66-годишният Владимир Некрасов, донесе напрежение и на борсите, и сред енергийния бизнес в Русия.

Според предварителното заключение на лекарите, смъртта е настъпила в резултат на остра сърдечна недостатъчност.

Няма други подробности по медиите.

След новината акциите на нефтената компания поевтиняха.

Бизнес Online излезе с подробна статия, озаглавена: "Хората в бранша говорят за това, обаждат се един на друг. Те са притеснени".

В нея се разказва за живота на Некрасов, посветил близо 50 години от живота си на работа в нефтената и газовата промишленост.

Роден е на роден на 31 март 1957 г. в село Соколовка, Казахска ССР, в семейството на агроном.

Завършва Тюменския индустриален институт.

Професионалната му кариера започва паралелно с разработването на находищата в Сибир. Бил е депутат от Тюменската областна дума, работил е в комисията по икономическа политика и управление на околната среда.

Некрасов се премества в Москва в началото на века. Бил е първи вицепрезидент на компанията, а след това и съветник на президента. Припомня се, че е заел последната си позиция - председател на Съвета на директорите, преди малко повече от година, през септември 2022 година.

Автор е на редица успешно реализирани идеи в областта на нефтената индустрия и е признат в научната общност. Многократно е награждаван с държавни ордени.

Изданието припомня, че това е третата смърт сред мениджърите на „Лукойл“ за последните 3 години и половина.

През април 2020 г., след боледуване, почина легендарният бивш на "Татнефт" 90-годишният Валери Грейфър. Той бе председателства борда на директорите на "Лукойл" в продължение на 20 години.

През юни същата година той бе заменен от  Равил Маганов. Две години по-късно, на 1 септември 2022 г., 67-годишният топ мениджър на "Лукойл" почина в резултат на падане от прозореца на Централната клинична болница в Москва

Така че, това е третата смърт на председател на съвета на директорите на "Лукойл" .

Припомня се, че още, че през май миналата година почина и бившият топ мениджър на компанията и милиардер Александър Субботин, който бе намерен мъртъв в мазето на къща близо до Москва. Причината за смъртта беше сърдечна недостатъчност.

Един от източниците на Бизнес Online заяви, че не е познавал Некрасов, но "смъртта на членовете на борда на директорите на "Лукойл" един след друг е странно нещо. Хората в бранша говорят за това, обаждат се един на друг. Притесняват се, че това се случва".

Има обаче и мнения, които са коренно противоположни – според тях опасенията са само теория на конспирацията.

Според журналиста Максим Шевченко „три смъртни случая за три години не е много висока честота в нашия свят, в който три смъртни случая се случват за части от секундата“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай