Байдън и Тръмп печелят първични избори в един щат

Всеки, който иска да стане кандидат за президент в САЩ, трябва първо да надделее във вътрешнопартийните предварителни избори

Байдън и Тръмп печелят първични избори в един щат | StandartNews.com

Източник: Си Ен Ен

Президентът Джо Байдън и бившият държавен глава Доналд Тръмп спечелиха снощи първичните избори в щата Мичиган, с което още повече затвърдиха почти сигурния реванш между двамата, съобщи Асошиейтед прес.

Байдън лесно спечели първичните избори за кандидат-президент на Демократическата партия в Мичиган, но протестният вот на демократите, разгневени от подкрепата му за войната на Израел срещу "Хамас" в Газа, надмина очакванията на организаторите, отбелязва Ройтерс.

Доналд Тръмп, от своя страна, победи съперничката си Ники Хейли с голяма преднина на първичните избори на Републиканската партия в този щат, с което затвърди позициите си за номинацията на партията за Белия дом. Хейли вече загуби от Тръмп на първичните избори в Айова, Ню Хемпшър и Южна Каролина. Тя е смятана за малко по-умерена в политическо и риторично отношение от своя съперник.

Въпреки че се очакваше Байдън и бившият президент републиканец Тръмп да спечелят с лекота първичните избори на своите партии, броят на гласовете и за двамата се следеше отблизо за признаци на разколебаване на подкрепата.

В Мичиган, където живее голям брой арабски американци, избирателите на демократите бяха призовани да отбележат в бюлетините си за първичните избори във вторник като "неангажирани" в знак на протест срещу политиката на Байдън по отношение на Газа.

Според социологическа агенция "Едисън рисърч" първите резултати показват, че броят на "неангажираните" избиратели е достигнал 40 000, след като са били преброени 31% от бюлетините на демократите. Тази цифра далеч надхвърля целта от 10 000 неангажирани гласоподаватели, на която се надяваха организаторите на протеста.

Всеки, който иска да стане кандидат за президент в САЩ, трябва първо да надделее във вътрешнопартийните предварителни избори. След това кандидатите се избират официално на партийни конгреси през лятото. Конгресът на републиканците се провежда в средата на юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
vin
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи