Арести в Турция след инцидент на предизборно събрание

В квартал Кючюкчекмедже беше извършено въоръжено нападение

Арести в Турция след инцидент на предизборно събрание | StandartNews.com

Вече 17 са задържаните в рамките на разследването на въоръженото нападение, което бе извършено в събота в квартал Кючюкчекмедже в Истанбул по време на предизборно събрание на кандидата за кмет от Партията на справедливостта и развитието Азиз Йениай. Това съобщи турският министър на вътрешните работи Али Йерликая на пресконференция, която се състоя в Дирекцията по сигурността в Истанбул.

"В събота (10 февруари) в квартал Кючюкчекмедже беше извършено въоръжено нападение и една наша гражданка бе тежко ранена. Веднага след нападението нашите полицейски части започнаха мащабно разследване. До момента са задържани 17 души при проведените операции на 57 адреса. Иззети са три нелегални оръжия. Операциите ни продължават. От МВР сме взели всички необходими мерки, за да осигурим обстановка на мир и сигурност за местните избори, които ще се проведат на 31 март", заяви Йерликая.

Вчера през деня турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че е задържан един от извършителите на нападението.

Продължава мащабното разследване, което се провежда от силите по сигурността в координация с Главната прокуратура на Истанбул, заяви министърът на правосъдието Йълмаз Тунч пред ТРТ Хабер.

В събота нападатели с дългоцевни оръжия откриха стрелба в истанбулския квартал Кючюкчекмедже по време на предизборно събрание на кандидата за кмет на управляващата Партия на справедливостта и развитието. 

При нападението бе тежко ранена 22-годишна жена - Ебру Гюнеш, която бе откарана в болница в критично състояние. Нападателите успели да избягат с автомобил. На мястото на инцидента са били открити 17 гилзи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи