Уникален Везенков тържествува в НБА, славна победа

Най-добрият ни баскетболист записа личен рекорд

Уникален Везенков тържествува в НБА, славна победа | StandartNews.com

Българинът Александър Везенков изигра най-силния си мач в НБА, съобщава бТВ. Най-добрият ни баскетболист записа личен рекорд от 14 точки, към които добави 3 борби, 2 асистенции и 3 откраднати топки, при успеха на Сакраменто Кингс със 114:106 срещу Финикс Сънс.

Родното тежко крило прекара 20:11 минути на паркета във Футпринт Сентър.

Везенков беше точен в 5 от 7-те си стрелби, включително в 2 от 3 от тройката. Той беше третият най-полезен за победата на "кралете", след Домантас Сабонис, който завърши с 15 точки, 17 борби и 5 асистенции, и звездата на тима - ДеАрън Фокс с 34 точки, 4 борби и 7 асистенции.

Българинът се появи в игра 3 минути преди края на първата част, когато Сакраменто изоставаше. Везенков пропусна първата си стрелба, но завърши следващите две атаки на Кингс, преди Фокс да направи резултата 22:22.

"Слънцата" все пак се оттеглиха с 2 точки аванс след откриващата четвърт.

Втората беше силна за Везенков. Той вкара първата си тройка за 33:30, после пресече подаване и взе борба в атака. Бившата звезда на Олимпиакос бе точен и от наказателната линия. Националът обаче беше сменен в средата на частта.

Въпреки че Сабонис беше неудържим за домакините, те увеличиха преднината си до 59:50 на почивката.

"Кралете" тръгнаха с мощна серия от 10-0 в третия период. Везенков се появи в игра 5 минути преди края на частта и веднага асистира на Кион Елис, записа и открадната топка.

Последва бърза атака, завършена от Везенков, който хвана ключова борба в атака, направи и нова асистенция.

Финикс рухна и беше спрян от втората тройка на Везенков, с която той стигна до 14 точки, подобрявайки личния си рекорд в НБА от 13, поставен при загубата със 117:131 от Лос Анджелис Клипърс.

Най-добрият ни баскетболист отстъпи мястото си на Малик Монк в средата на последната четвърт.

В крайна сметка Сакраменто победи Финикс за трети пореден път и заема шестото място в Западната конференция с 12 успеха в 20 мача. Така Кингс се реваншираха на феновете си за поражението със 117:127 от Ню Орлиънс Пеликанс в четвъртфиналите на In-Season турнира.

Следващият мач на Везенков и компания е във вторник (12 декември) от 05:00 ч., когато приемат Бруклин Нетс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай