Силна игра на контузен Везенков при важна победа на Сакраменто

За Сакраменто Кингс сега предстои серия от седем гостувания

Силна игра на контузен Везенков при важна победа на Сакраменто | StandartNews.com

Източник: Ройтерс, архив

Българският топ баскетболист Александър Везенков се включи силно за Сакраменто Кингс при успеха със 122:107 в домакинския мач срещу Атланта Хоукс от редовния сезон на НБА. 28-годишният роден национал беше под въпрос за двубоя заради навехнат ляв глезен, но все пак взе участие в срещата, съобщава БЛИЦ.

Сакраменто спечели първата четвърт с три точки разлика, но в средата на мача вече имаше аванс от 17. Разликата набъбна с още една точка след третия период. В последната четвърт Атланта намали пасива си с три точки, но това не беше достатъчно. С днешната победа "кралете" спряха серията си от четири поредни загуби.

Александър Везенков отново получи силно ограничено време на терена. Той игра 6:12 минути. Въпреки краткия си престой в игра българският баскетболист завърши с осем точки и две борби.

Крилото реализира две от трите си стрелби от тройката и имаше един успешен опит от вътрешността на дъгата. Едната борба той спечели в защита, а другата в нападение. Коефициентът на полезно действие на Везенков в мача беше +6.

Най-резултатен за Сакраменто стана Харисън Барнс, който завърши с 32 точки. Домантас Сабонис записа дабъл-дабъл - 14 точки и 21 борби. Малик Монк и Кийгън Мъри вкараха по 13, а звездата Диарън Фокс приключи с 12 точки.

Деджоунте Мъри направи дабъл-дабъл за Атланта – 35 точки и 10 борби. Богдан Богданович добави 18. Садик Бей завърши с 13, а швейцарецът Клинт Капела също се отличи с дабъл-дабъл – 11 точки и 12 борби.

За Сакраменто Кингс предстои серия от седем гостувания. Първото от тях е на 26 януари срещу Голдън Стейт Уориърс от 5:00 часа сутринта българско време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай