Наша тенисистка триумфира на старта в Австралия, надви американка

От тази сутрин Виктория е №70 в световната ранглиста при жените

Наша тенисистка триумфира на старта в Австралия, надви американка | StandartNews.com

Източник: Ройтерс, архив

Българката Виктория Томова надигра с 6:4, 6:2 американката Кайла Дей на старта на участието си на Откритото първенство по тенис на Австралия и отива във втория кръг.

Това бе първа победа в кариерата на тенисистката ни в основната схема в Мелбърн, която тя достига за четвърти път. Успехът дойде за близо два часа, след като Томова поведе мощно с 4:1 в първия сет, но допусна изравняване при 4:4.

Българката отново проби, за да затвори тази част с 6:4, а във втората бе още по-убедителна, повеждайки с 4:0.

Така само за седмица Виктория победи два пъти Дей, след като го стори и на турнира в Хобарт, който подгряваше за Аустрелиън оупън.

Следващата съперничка на първата ни ракета ще е Елина Свитолина, която тази сутрин се справи с представителката на домакините Тайла Престън - 6:2, 6:2.

Украинската звезда е №23 в ранглистата и е достигала два пъти четвъртфинал в Мелбърн, като има далеч по-сериозен опит в турнира.

Но за Томова седмицата вече е историческа. Не само с първата победа в основната схема на надпреварата от Шлема, а и с рекордното за нея място в ранглистата. От тази сутрин Виктория е №70 в нея, като с победата над Дей си гарантира, че и за първи път минава актив от 1000 точки за класацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай