Хебър наказа Славия, уникална дузпа

Славия остава на предпоследно място в класирането

Хебър наказа Славия, уникална дузпа | StandartNews.com

Източник: Sportal.bg

Георги Вълчев вкара с пребита дузпа в осмата минута на добавеното време и Хебър Пазарджик извоюва трудна победа с 1:0 срещу Славия в мач от 14-ия кръг на българската футболна efbet Лига.

Хебър се изкачи на осма позиция в класирането с актив от 19 точки и само три по-малко от ЦСКА 1948, а Славия остава на предпоследно място едва с осем пункта и три над Етър Велико Търново.

Иван Минчев пропусна от пряк свободен удар за Славия в четвъртата минута, а след половин час игра Хебър направи най-чистото положение. Ангел Бастунов направи двойно подаване с Роберт Мазан и центрира за непокрития Олексий Збун, който обаче пропусна от няколко метра.

До края на полувремето двамата вратари отразиха по един далечен удар и отборите се оттеглиха на почивка при 0:0.

Втората част започна с положение за Хебър, което обаче Николас Пенев не успя да реализира. Галин Иванов пък пропусна на два пъти за Славия, а в края на редовното време ветеранът качи топката на главата на Роберто Райчев на чиста позиция. Неговият удар с глава обаче бе избит трудно от Матвей Игонен.

В ответната контра Хебър стигна до центриране и футболист на Славия игра с ръка в наказателното поле, а Станислав Тодоров посочи бялата точка. На терена моментално се появи ветеранът Георги Петков, който спря удара на Георги Вълчев. След видеопреглед ситуацията обаче бе върната, тъй като съдиите прецениха, че стражът на "белите" не е бил на голлинията при удара. Така Вълчев получи втори шанс, който реализира в долния десен ъгъл за крайното 1:0 в полза на Хебър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай