Хамилтън изплю камъчето за Ферари

С голямо признание

Хамилтън  изплю камъчето за Ферари | StandartNews.com

Люис Хамилтън ще изпълни една своя "детска мечта", като се състезава за Ферари през 2025 година, но е решен да завърши времето си в Мерцедес на високо ниво. Седемкратният световен шампион във Формула 1 предизвика шок с новината, че ще се присъедини към италианския отбор през следващия сезон.

Британецът подписа нов двугодишен договор с Мерцедес на стойност 100 милиона лири през август, но ще активира клауза за прекратяване на този контракт. 

"Бяха няколко луди дни, които бяха изпълнени с цял набор от всякакви емоции. Време е да започна нова глава в живота ми след 11 сезона в Мерцедес. Ще се присъединя към Ферари през 2025 година. Чувствам се изключително щастлив от това, което постигнах в Мерцедес. Мечтаех за това от дете, но сега ще мога да изпълня още една детска мечта. Решението беше взето изключително трудно, защото Мерцедес е огромна част от живота ми още 13-годишна възраст. Все още не мисля за 2025 година. На сто процента съм отдаден на сегашните ми задачи и предизвикателства. Искам да помагам на Мерцедес да печели още", каза Хамилтън в изявление, публикувано в каналите му в социалните медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай