Десподов се развихри и изтреля ПАОК на върха

Успехът прати солунчани на първото място в класирането

Десподов се развихри и изтреля ПАОК на върха | StandartNews.com

Най-добрият футболист на България за 2022 г. - Кирил Десподов, вкара и двата гола за клубния си ПАОК при победата с 2:1 в дербито срещу тима на Панатинайкос от 20-ия кръг на гръцката Суперлига. Успехът прати солунчани на първото място в класирането, докато “детелините” се смъкнаха на третото място.

В срещата от 20-ия кръг нашият нападател вкара двата гола, донесли важния успех. Десподов остана на терена 71 минути, след което беше заменен от сърбина Андрия Живкович.

Преди началото на срещата двата тима имаха по 44 точки, с една по-малко от временния лидер АЕК, а благодарение на Десподов, ПАОК вече е с 47 пункта и еднолично води класирането след изминали 20 кръга.

 

Българинът откри резултата в края на първата част, когато получи извеждащ пас от бразилеца Тайсън и доста майсторски изигра ситуацията.

Още с повеждането Десподов си спечели предимство пред бранител на гостите и след това с отлично насочен диагонален шут се разписа.

В началото на втората част обаче Панатинайкос изравни чрез дузпа, която Бакасетас реализира, преди да дойде вторият звезден миг на Десподов.

В 56-ата минута той получи топката в наказателното поле - отново от Тайсън, като българинът доста хладнокръвно изчака точния момент без да прибързва и прати топката във вратата за 2:1.

Десподов остана в игра до 72-ата минута, когато на негово място влезе сръбският национал Андрия Живкович, а резултатът в мача остана непроменен.

Така Футболист №1 на България за 2021-а и 2022-а продължава да е водеща фигура за ПАОК по пътя към титлата. Той бе избран за №1 в гръцкия елит за месец декември, а страхотното му представяне продължава и от началото на новата година.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай