Вторник,

С молитви срещу парада на греха

От: Администратор -
2311
С молитви срещу парада на греха
A
A
A

Юни месец е, а времето не е съвсем светло. Може би е като душите ни? Душите ни, които всекидневно са разпъвани от провокациите на деня и се налага да избираме дали да са в мрака, сумрака или в светлината. Но ще си говорим отново за парад. Гей парад. Навръх Задушница. Всяка година сме като в един омагьосан кръг на говорене и антиговорене, на призив за спасение и антиповедение. От девет години - демонстрация на гейове за права и свободи, от една страна, и искане за ненатрапване на личните страсти и призив за излизане от греха на хомосексуалността, от друга страна.

Както всяка година, така и тази няма как да пропуснем разногласията по въпроса. Вече в социалните мрежи се забелязват коментарите - и тези, които са "за", и тези, които са "против" агресивното демонстриране и пропагандиране на хомосексуалната ориентация. Както всяка година, така и тази Св. синод на БПЦ ще излезе със специално становище, в което ще посочи за пореден път греха, вредното за обществото в шествието на хомосексуалната общност и нуждата от преосмисляне на приоритетите и поведението й. От гей общността пък ще кажат, че Св. синод има повече грехове от тях и не бива точно той да ги съди. За греха им.

Тазгодишният шумен гей парад ще премине освен с ежегодното си искане за толерантност и права за хората с различна сексуалност, и с памет за убитите хора в Орландо, и подкрепа против насилието. Всичко това ще се случи на Задушница. Денят, в който се молим за душите на мъртвите, за да бъдат те живи в Христа и да бъдат спасени. В този ден ще се молим за душите и на парадиращите с греха си, за да оживеят те в Христа, да оставят така големия грях и да поемат Пътя на спасението.

Можем да говорим много. Можем да привеждаме примери, цитати, мисли и пр., които показват и доказват защо хомосексуализмът и неговото изтъкване и пропагандиране е голям грях. Но има ли смисъл? Църквата всяка година казва: недейте да парадирате с греха си, не го навирайте в лицето на всички останали, не грешете повече. Хиляди пъти Църквата казва, че не е против тези хора, а против греха им и неговото изтъкване. Думите обаче обичайно не се чуват или се отхвърлят с присмех и нападки. И ако думите са "излишни", то молитвата ни за душите на радващите се на греха си е все така нужна. Когато ще е гей парадът, е Задушница. Денят за молитва за душите на всички починали. Молитва и за едни души с надежда да оживеят, макар сега да са в умъртвяващата паст на низките страсти.
Бог да им прости! Бог да ги прости!


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички