Правят нов опит за избор на шеф на Столичния общински съвет

В търсене на изход от кризата се проведоха серия от разговори между част от партиите

Правят нов опит за избор на шеф на Столичния общински съвет | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

В Столичния общински съвет днес ще бъде направен седми опит за избор на председател. Вече повече от два месеца работата на местния парламент е блокирана.

В търсене на изход от кризата се проведоха серия от разговори между част от партиите в Общинския съвет. В тях участваха представители на ПП-ДБ-Спаси София, БСП и "Синя София". Стана ясно и, че вариантът за ротационен председател не е възможен.

Заради наработещия Общински съвет, без решение остават важни въпроси като план-сметката за чистотата, проектът за бюджет на София за 2024 г., както и кандидатстването за проекти с европейско финансиране. Затруднена е и работата на администрацията на кмета Васил Терзиев.

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ днес ще се проведе общественото обсъждане на проекта за бюджет на София за тази година. Той е в размер на 2 милиарда и 556 милиона лева. В него не са предвидени средства по проектите за децата с увреждания и за инвитро програмата на Столичната община, няма заложени средства и за повишаване с 15% на заплатите на служителите в градския транспорт, посочват от ГЕРБ-СДС. От „БСП за България“ определиха проекта за бюджет като небалансиран и без политики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай