Методи Байкушев даде клетва за Благоевград и пред Бога

Обеща да смени модела и да превърне градът в модерен и успешен

Методи Байкушев даде клетва за Благоевград и пред Бога | StandartNews.com

Новоизбраният кмет на Благоевград Методи Байкушев и 41 съветници и кметове на кметства се заклеха тържествено в залата на общински съвет днес в присъствието на Неврокопски митрополит Серафим, областния управител Мария Димова, общественици и граждани, дошли да присъстват на тържествената церемония.

На нея обаче отсъстваше досегашния кмет Илко Стоянов. Той обясни по-рано, че не бил поканен на събитието.

Приемам това служение със смирение. Заставам пред вас със съзнанието, че става въпрос за една висока отговорност, която ни възложиха нашите съграждани. За мен Благоевград е кауза и ще дам всичко от себе си, за да оправдая доверието на нашите съграждани, каза новият кмет на Благоевград,

Обещавам да служа на интересите на общината, да бъда честен отговорен и открит кмет. Да реализираме, с ваша помощ, ангажиментите, които поех и които съм заложил в моята програма. Най-важното сред тях е промяна на модела, чрез който се управлява община Благоевград, заяви Методи Байкушев.

Управлението ще бъде открито, в постоянен диалог с гражданите при решаване на важните проблеми. Ключов приоритет е повишаване качеството на образованието, за да имат по-добро бъдеще за нашите деца, каза още Байкушев.

По думите му работата на общинските съветници е да упражняват контрол върху кмета.

Аз съм кмет, а вие общински съветници, защото така решиха хиляди благоевградчани. Ние имаме правомощия – права и задължение, фокусът е в задълженията, прибави Байкушев и допълни, че работата на общинсктие съветнеци и е да упражняват контрол върху кмета, както и да работят заедно в името на Благоевград.

С ясна визия и смели реформи ще превърнем Благоевград в модерен и динамичен град. Ние можем и трябва да се гордеем с нашия град.

Нека помним, че никой не е по-голям от Благоевград! Благоевград може, подчерта той.

Специален гост на първото заседание на Общински съвет – Благоевград е Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, който пожела успех на новото общинско ръководство, на общинските съветници и кметовете на кметства.

За вас и вашия екип и общинските съветници, църквата винаги ще отправя своите молитви за вашето здраве и добруване, допълни той.

Митрополит Серафим направи и символичен подарък към Методи Байкушев – Библия.

Заклеха се и всички 41 общински съветници и кметовете на 20 кметства.

Единствената кандидатура за председател на ОбС беше Радослав Тасков. Той беше избран с 34 гласа „за“. Осем бяха невалидните бюлетини.

Новият-стар председател на Общинския съвет се обърна към всички съветници – и към старите 19 и към новите 22-ма с думите, че трябва да се мисли и работи в полза на гражданите на община Благоевград.

Изминалата предизборна кампания показа, че хората искат промяна към по-добро и разчитат на политиците, които са изпратили в местния парламент, каза още Тасков. А на кмета Методи Байкушев пожела да взима правилните решения и призова за диалог. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай