Кметът на Горна Орюховица почва с два приоритета

Скандалният договор за сметосъбиране и Индустриалната зона

Кметът на Горна Орюховица почва с два приоритета | StandartNews.com

Новият кмет на Горна Оряховица Никоалй Рашков положи клетва като получи огърлицата и ключа от града на тържествена церемония.

Общината не може да е в застой. Затова декларирам пред вас, че за мен политически пристрастия не важат. Протягам ръка към всеки, чиято мотивация за работа е напредъка на общината и благоденствието на нашите съграждани. Ще управлявам СЪС и ЗА всеки. Ще актуализирам прецизно, ще поправям там, където нещо не функционира, ще надграждам там, където има добре свършена работа, каза в словото си кметът. 

Първите му стъпки като кмет ще са да прегледа бюджета за сметосъбиране и новата такса смет, получена заради скандален договор, влязъл в сила от септември. Проектът за Индустриалната зона също ще е приоритет.

Програмата на Рашков предвижда прекратяване на всички скандални договори, които ограбват общината. Сред тях е сметосъбирането, както и охранителна дейност.

Общината плаща 300 000 лева годишно за охрана, а парковете са порутени. Заради това предлагам въвеждане на американски модел и парковете да бъдат затваряни нощем. Ще въведа стриктни финансови политики, както и преструктуриране на всички общински фирми. Ще развием печеливши проекти за трансгранично сътрудничество.

Належащо е да се реши въпроса с бездомните кучета и най-накрая да бъде изграден приют за временното им настаняване. Предстои решаване на дългогодишни проблеми по кварталите, а малките населени места са забравени като до някои няма дори обществен транспорт. Сред наболелите проблеми на Горна Оряховица е и ВиК-инфраструктурата", заяви Николай Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай