Петък,

Джейхан Ибрямов помага на учители от Търговище

От: СТАНДАРТ -
167
Джейхан Ибрямов помага на учители от Търговище
A
A
A

Промени в Закона за предучилищното и училищното образование поискаха днес учители и директори от област Търговище на дискусия за развитие на образованието в областта, организирана от Джейхан Ибрямов – кандидат за народен представител от 28 МИР Търговище.

„Благодаря, че се отзовахте на поканата ми. Искам заедно да обсъдим важните теми в образованието - за област Търговище и да поставим акцентите върху, които трябва да се работи“, обърна се Джейхан Ибрямов към присъстващите.

На дискусията учителите разказаха, че е имало проблеми в онлайн обучението в малките населени места. Посочиха необходимостта от въвеждането на иновации в образователния процес, промяна на материално-техническата база - за да може да е по-привлекателна и мотивираща за учениците, както и увеличаване на паралелките с дуална форма на обучение в областта, като част от възможностите за задържане на децата в училище. На срещата се обсъдиха и делегираните бюджети и Обединените училища. Според тях е необходима спешна промяна в законодателната рамка, по отношение на райони, като област Търговище.

„Образованието е грижа на всеки един от нас, като родители, учители, народни представители, община, министерство.“, каза в заключение г-н Ибрямов и пое ангажимент, че срещите му с учители и директори ще продължат и след 11 юли, за да се начертаят решенията на поставените проблеми.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички