Джейхан Ибрямов помага на учители от Търговище

На дискусия, организирана от кандидата за народен представител на ДПС, преподавателите поискаха промени в Закона

Джейхан Ибрямов помага на учители от Търговище | StandartNews.com

Промени в Закона за предучилищното и училищното образование поискаха днес учители и директори от област Търговище на дискусия за развитие на образованието в областта, организирана от Джейхан Ибрямов – кандидат за народен представител от 28 МИР Търговище.

„Благодаря, че се отзовахте на поканата ми. Искам заедно да обсъдим важните теми в образованието - за област Търговище и да поставим акцентите върху, които трябва да се работи“, обърна се Джейхан Ибрямов към присъстващите.

На дискусията учителите разказаха, че е имало проблеми в онлайн обучението в малките населени места. Посочиха необходимостта от въвеждането на иновации в образователния процес, промяна на материално-техническата база - за да може да е по-привлекателна и мотивираща за учениците, както и увеличаване на паралелките с дуална форма на обучение в областта, като част от възможностите за задържане на децата в училище. На срещата се обсъдиха и делегираните бюджети и Обединените училища. Според тях е необходима спешна промяна в законодателната рамка, по отношение на райони, като област Търговище.

„Образованието е грижа на всеки един от нас, като родители, учители, народни представители, община, министерство.“, каза в заключение г-н Ибрямов и пое ангажимент, че срещите му с учители и директори ще продължат и след 11 юли, за да се начертаят решенията на поставените проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай