Събота,

ЦИК каза кой да управлява държавата

От: Редактор -
ЦИК каза кой да управлява държавата
A
A
A

Съставът на парламента е ясен, може да се събере поименно, да се закълне, може би ще следват промени. Това заяви пред БНТ членът на централната избирателна комисия (ЦИК) Димитър Димитров.

Може да се напише параграф за краен срок за подаване на оставките и реда, по който се случва, уточни Димитров.

Под 1% е бил проблемът с машините и дефектите по време на изборите, каза той.

Скандално ниско участие на изборите се дължи на това, че в секциите, в които са гласували с хартия, са гласували повече от половината, а в машините - всички. Активността е преминала 40% благодарение на тези, които са гласували с хартия, поясни експертът.

Мисля, че е време ИТН да управлява, защото се уморих да слушам колко са били гласовете на референдума и да се мълчи колко са гласовете сега. Няма 2 милиона - 670 000 за ИТН и те показват темпо на забавяне във времето.

 Всички партии без ДБ и ИТН са получили по-малко гласове само от предните избори на 4 април, включително в знакови места като Турция, анализира членът на ЦИК.

Относно искането на ГЕРБ за оставка на ЦИК заради гласуването в чужбина, Димитров потвърди: "Истина е, че имаше комисии, които трябваше да останат до сутринта заради потвържденията за протокола, това затрудни комуникацията". Толкова секции в чужбина искат специална Комисия, която да се занимава само с това, смята Димитър Димитров.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички