Прогноза: Ето ги депутатите от Пловдив

Доайенът е 46-годишният Иван Тотев

Прогноза: Ето ги депутатите от Пловдив | StandartNews.com

Само мъже ще изпрати в 47-ото Народно събрание Пловдив, сочат предварителните резултати от вота в неделя.    

Едва навършил 46 години, Иван Тотев е доайен сред пловдивските парламентаристи, пише "Марица". Бившият кмет на Пловдив ще се закълне за четвърти път като депутат, макар участията му в работата на Народното събрание до момента да са съвсем кратки и епизодични. Тотев е депутат едва 2 месеца в 41-вото НС, след което става областен управител. Пак по толкова продължава и работата му в злополучните 45-о и 46-о НС, които се саморазпускаха заради невъзможността да съставят правителство.

Подобна е парламентарната биография и на водача в листата на ДПС Танер Али. Той е бивш кмет на Антоново (4 мандата) и депутат в  44-тото и 46-ото НС.

Сред 11-те, които Пловдив вероятно ще изпрати в парламента след окончателното преброяване на гласовете, има още трима души с кратък стаж като парламентаристи - Радомир Чолаков (ГЕРБ), Манол Пейков (ДБ), Димитър Гърдев (ИТН) и Иван Петков (БСП). С доста повече опит на депутатските банки е Димитър Георгиев. Той бе 4 години народен представител в 44-тото НС, а сега е трети в листата на БСП и ще чака фотофиниша, за да разбере дали влиза в парламента.

Останалите представители на 16-и МИР Пловдив-град вероятно ще са абсолютни дебютанти.     

Ето хората, които ще изпрати Пловдив в 47-ото НС според предварителните резултати от вота, ако водачите на листите на ГЕРБ (Бойко Борисов), ДБ (Христо Иванов), ПП (Кирил Петков), ИТН (Тошко Йорданов) и БСП (Кристиян Вигенин) решат да влязат в парламента от други райони:

ГЕРБ - 3

Иван Тотев, Радомир Чолаков, Стефан Шилев

ПП - 3

Христо Даскалов, Александър Ракшиев, Йордан Маджунков (тук трети в листата е Росен Костурков, който обаче е водач в 17-и МИР - Пловдив-област)

БСП​ - 2

Иван Петков, Димитър Георгиев

ДБ ​- 1

Манол Пейков

ИТН -1

Димитър Гърдев

ДПС - 1

Танер Али

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай