Джейхан Ибрямов: Партиите да рестартират модела си на поведение

Ако не разговаряме за приоритетите на региона, не можем да стигнем до нов модел на политически отношения, каза водачът на листата на ДПС в Търговище

Джейхан Ибрямов: Партиите да рестартират модела си на поведение | StandartNews.com

Ако не разговаряме за приоритетите на региона и не обсъдим доминиращите тук проблеми, не можем да стигнем до нов модел на политически отношения. Това заяви Джейхан Ибрямов, водач на листата на Движение за права и свободи в 28 МИР Търговище, след като нито една от останалите партии не отговори на поканата му за публичен диалог по проблемите на региона.

Политическите партии трябва да рестартират модела си на поведение. Не е нормално, някой партии да желаят от позицията на силата да поставят условия. Защото целта е създаване на условия за бъдещо сътрудничество между нас с цел просперитет на региона, каза още Ибрямов.

Ето цялата позиция на Джейхан Ибрямов:

ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ, водач на листата на Движение за права и свободи в 28 МИР Търговище

Ако не разговаряме за приоритетите на региона и не обсъдим доминиращите тук проблеми, не можем да стигнем до нов модел на политически отношения. Политическите партии трябва да рестартират модела си на поведение. Не е нормално, някой партии да желаят от позицията на силата да поставят условия. Защото целта е създаване на условия за бъдещо сътрудничество между нас с цел просперитет на региона.

Отправих покана за диалог и среща разговор за бъдещето на Търговище до водачите на листите на парламентарно представените политически сили в 45-то Народно събрание, която беше насрочена за днес, от 11.00 часа, Регионалната библиотека Търговище. Политическите сили поканени на разговор, не се отзоваха. Някой от тях изтъкнаха различни причини, а други проявиха незаинтересованост и не отговориха на поканата ми. Получих писмо от водача на листата на „Има такъв народ“, с което ни уверяват, че ще водят диалог, след 11 юли и ако се състави правителство. Подобна позиция изразиха и от „Да България“.

За нас от Движението за права и свободи, регионалните теми и регионалните политики, които трябва да водим са живото определящи за хората от област Търговище.

Моето предложение беше предмет на дискусията да са основните теми за областта - здравеопазване, образование, демография, запазване и съживяване на малките населени места, повишаване на качеството на живот на възрастното население  и фокус върху малкия и среден бизнес и възможностите за икономическо развитие на област Търговище. И Призовавам избирателите да мислят, преди да гласуват.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай