Самоков с ново събитие

То ще продължи до 27 октомври

Самоков с ново събитие | StandartNews.com

В Самоков започна десетото юбилейно издание на театралния фестивал „Театър без граници“, който се провежда в Читалище – паметник „Отец Паисий - 1859“ – град Самоков. Тази година ще участват петнадесет постановки на театрални школи от цялата страна. 

Фестивалът ще продължи до 27 октомври (петък), като в съботния ден няма да има постановки заради местните избори на 29 октомври, каза за БТА художественият ръководител в читалището и главен организатор на фестивала Ралица Стоянова. Тя посочи, че театралните постановки са напълно безплатни и всеки желаещ може да отиде да гледа.

„Вече десет години в последната седмица на октомври сцената на читалище – паметник „Отец Паисий - 1859“ – град Самоков е наситена с любов и театър“, каза на официалното откриване Ралица Стоянова. Тя каза, че тази година са решили да открият фестивала с атрактивния телевизионен водещ Цветомир Иванов. Той задава различни въпроси на публиката, свързани не само с театъра, но и със Самоков. 

След официалното откриване започна и втората постановка за днешния ден и за тази година на театрален състав при Народно читалище „Просвещение - 1870“ – град Брезник. Той изигра пиесата „Луда нощ по френски“ (Анна Бижуто) от Марк Камолети, като сред играещите един от главните герои е кореспондентът на БТА в Перник Милен Миланов, който почти всяка година взима участие в театралния фестивал със своята трупа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай