Вижте най-дългия приказен тунел в Европа, няма да повярвате къде е

Проектът принадлежи на компанията Wonderful Lighting, базирана в Полша

Вижте най-дългия приказен тунел в Европа, няма да повярвате къде е | StandartNews.com

Уникална разходка сред приказни декори и герои очаква жителите и гостите на Букурещ в Ботаническата градина всеки ден до март 2024 г. Проектът, озаглавен “Градина на светлините”, включва светлина, музика и изкуство и се прави за първи път в румънската столица. Той е вдъхновен от “Алиса в страната на чудесата” на британския писател Луис Карол.

26 цветни инсталации пресъздават приключенията на Алиса, Белия заек, вечно усмихнатия котарак, Лудия шапкар и много други. Част от разходката включва и преминаване през най-дългия тунел със светлини в Европа. Той е дълъг 200 метра, а за направата му са използвани 320 000 светодиода.

Има и осветена детска площадка, както и много мултимедийни атракции за цялото семейство.

“Още в първите два уикенда след официалното откриване градината беше посетена от над 10 000 души”, споделя за БТА Паулина Анастасиу, представител на Ботаническата градина в Букурещ. Тя обяснява, че най-доброто време за посещение на светлинната изложба е вечер, когато тъмнината подчертава ефектите и създава мистериозна атмосфера.

Входните билети струват 52 леи (20,8 лв.) от понеделник до четвъртък и 63 леи (25,2 лв.) от петък до неделя. Билетите с намаление за пенсионери и хора с увреждания са 42 леи (16,8 лв.) през седмицата и 52 леи (20,8 лв.) през уикендите. Билетът за дете с височина под 100 см струва само 1,50 леи (0,60 ст.). Освен еднократни билети, има опция и за сезонен абонамент, валиден за всичките месеци на събитието.

Проектът принадлежи на компанията Wonderful Lighting, базирана в Полша. Тя организира първата светлинна изложба в Краков през 2020 г., която привлича около 150 000 посетители на ден. Тази година историята продължава с още четири града от Централна и Източна Европа: Рига, Будапеща, Белград и Букурещ.

“Градината на светлините” има за своя тема най-популярните приказки: Пинокио, Питър Пан, Аладин и вълшебната лампа, Снежанка. Предстои да бъде организирано и мултимедийно представление за смърфовете.

Инвестицията, която Wonderful Lighting прави за организиране на една изложба, е между 600 000 и 1 000 000 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай