Понеделник,

Преговорите за кабинет при ретрограден Меркурий и затъмнения

От: Стандарт, колаж Телеграф -
1150
Преговорите за кабинет при ретрограден Меркурий и затъмнения
A
A
A

Каква ще е небесната карта по време на преговорите за кабинет, които се очаква да са в разгара си след Великден?

Меркурий става ретрограден баш когато не трябва – по време на коридора на затъмненията, който е от 20 април (слънчевото) до 5 май (лунното), пише Телеграф.

Ретроградността на Меркурий сега е от 21 април до 15 май и тя ни е за втори път тази година. Тази планета управлява два знака в зодиака – Близнаци и Дева, затова точно представителите на тези зодии са най-силно застрашени от връхлитащите ни промени и неразбирателство.

Меркурий се смята преди всичко за покровител на връзките, контактите и преговорите, а точно в ретро фази те липсват най-изразено. Което означава, че като се сформира парламентът, ретроградният Меркурий ще пречи както на дейността в Народното събрание, така и на преговорите за ново правителство и каквото и да се създаде, няма да е дълготрайно. Поне така смятат астролозите.

Друго, за което ще има проблеми, са парите и въобще финансите. Ретро фазата на Меркурий влияе лошо върху тях, но и тук важи вечният принцип, че загубата за едни е печалба за други (макар и доста по-малко на брой). Периодът благоприятства недоразуменията в различните сфери на живота. Ретро фазата като цяло не оказва добро въздействие върху пътешествията, преговорите, учението, правописа, информацията.

Доколкото Меркурий е богът на търговията, то в тази сфера се очакват доста лоши влияния. Не е най-доброто време за търсенето на нови партньори. Ретро Меркурий не е благоприятен за крупни покупки. Но пък дава добри шансове за сключването на годежи, които обаче трябва да преминат през изпитанието на времето, преди да станат стабилни бракове. Така след края на ретроградната му фаза за тези годежи ще може да се разбере дали наистина са сключени от любов или са въпрос на игрички и временни емоции.

Ден за ден

Сега не е небесно време за ново начало. А ако новото се появи в политика, бизнес и финанси, то ще е с мъка и нездраво. Една от най-важните особености на ретроградния Меркурий и четирите пъти, когато се появява през 2023 г., е, че концентрира вниманието върху конкретния период на съществуване – ден за ден и перспектива взорът не види, ако перифразираме класиците. Също акцентът е насочен към външните фактори. Смята се, че стресът ще е повече от обичайното.

Това време ни връща към стари идеи, връзки и дела, които някога сме оставили недовършени или съвсем сме изоставили. По определение не трябва да се започва нов бизнес, да се преминава на нова работа, да се кандидатства за паспорт и други важни документи, да се купуват важни неща като телефони и компютри, да се преместваме, да наемаме или заменяме недвижими имоти. Нещата по това време могат да замръзнат, да възникнат непредвидени финансови ситуации. Общо взето, ако се вярва на определенията – не трябва да се прави нищо важно и мащабно, а да се изчаква стратегически и да се отдадем на спомени. Но астрологичните съвети са едно, а практиката е съвсем друго.

Добро

Ретроградният Меркурий обаче няма да оказва само вредни влияния. Тази му форма дава възможност човек по-добре да види грешките си и дори да ги поправи. Сега е благоприятно времето за възобновяване на стари връзки. А също и за затвърждаване на получени преди знания.

Преди затъмненията и ретроградността до 11 април стабилната и женствена Венера е в Телец и също отговаря за връзките. Това е периодът, в който имаме нужда от чувствени и сериозни връзки. Където и двамата партньори работят върху взаимоотношенията и са готови да инвестират в тях. Венера отговаря също и за красотата. И през този период разкрасителните процедури ще бъдат суперефективни. И тенденцията ще бъде на жените с най-естествен вид да са на преден план, а не силиконките. От 11 април до 7 май Венера ще премине във ветровития знак Близнаци и също доста ще омекоти вредното влияние на обратното небесно движение на Меркурий.

Астролозите казват още, че при този ретрограден Меркурий много по-лесно ща влизаме в нови контакти, отколкото друг подобен път. Но в същото време любовните срещи ще са за по една нощ и много трудно, ако не и невъзможно, ще се изградят стабилни отношения.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com