Илон Мъск със страховита прогноза, която никой не вярваше, че ще се изрече

Италианската култура изчезва, каза милиардерът. Призова да се раждат деца

Илон Мъск със страховита прогноза, която никой не вярваше, че ще се изрече | StandartNews.com

Световноизвестният предприемач и милиардер Илон Мъск, говорейки на 16 декември на младежкия форум в Рим, прогнозира изчезването на италианската култура.

Според него продължаващият спад на раждаемостта сред коренното население на Апенините неминуемо ще доведе до много неприятни последствия за Вечния град.

В същото време ексцентричният бизнесмен подчерта, че "имиграцията не може да реши проблема с намаляващата демография в индустриализираните страни".

Мъск, излизайки на сцената с едно от многото си деца на ръце, призова италианците и други индустриализирани страни да имат повече деца.

В противен случай "културата на Италия, Япония и Франция просто ще изчезне", каза Илон.

Поради демографския спад рискуваме повече да нямаме тези страни. Моят съвет към всички държавни лидери и хора: Не се двоумете, създавайте ново поколение, заключи милиардерът.

Според Италианския национален статистически институт (ISTAT), 2022 г. се характеризира с нов рекордно нисък брой раждания - 393 хиляди, падайки под прага от 400 хиляди за първи път в историята. Смъртните случаи са 713 000.

Според прогнозните данни постоянното население на Апенините (като се вземат предвид миграционните процеси) ще намалее от 59 милиона (януари 2022 г.) до 58,1 милиона през 2030 г., 54,4 милиона до 2050 г. и до 45,8 милиона до 2080 г.

В същото време до 2050 г. 34,5 процента от населението на страната ще бъде на възраст над 65 години.

Също така собственикът на SpaceX Илон Мъск предположи, че хората са единствената интелигентна форма на живот в нашата част на Млечния път..

Милиардерът припомни за италианския физик теоретик Енрико Ферми, който през 20-ти век се опита да намери отговор на въпроса за съществуването на извънземни и тяхното местоположение.

Въпреки това, каза Мъск, съзнанието е "много рядко нещо".

"Не съм виждал никакви доказателства за извънземни, може би в тази част на галактиката ние сме единствените същества със съзнание", каза той.

Милиардерът добави, че в бъдеще хората могат да се превърнат в специален и "междузвезден" вид. Това обаче ще се случи само ако няма катастрофа на Земята.

Освен това бизнесменът призова за намаляване на количеството въглеродни емисии, за да се предотвратят по-нататъшни климатични промени на планетата. В същото време той подчерта, че не смята сегашната промяна на температурата за заплаха.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай