В памет на Камен Чанев организират гала концерт

Ще се състои на 8 декември

В памет на Камен Чанев организират гала концерт | StandartNews.com

Александрина Пендачанска, Иван Момиров, Деян Вачков и Кирил Манолов ще представят албума "Български оперни гласове" с концерт в Зала „България". Премиерата на колекцията с изпълнения ще бъде на 8 декември от 19 ч. с участието на Симфоничния оркестър, Смесения хор и Детския хор на БНР.

Солисти на концерта ще бъдат сопраното Александрина Пендачанска, тенорът Иван Момиров и басът Деян Вачков. Специален гост на оперната гала ще бъде баритонът Кирил Манолов. Под диригентството на Григор Паликаров ще изпълнят арии от опери на Верди, Пучини, Маскани и други. 

„Балгарски оперни гласове" включва 14 записа на български оперни певци, познати на меломаните от световните и национални сцени. Специално място в диска е отделено на големия български тенор Камен Чанев, който през 2020 г. почина след усложнения от Ковид-19. Изпълненията са в партньорство със Симфоничния оркестър на Българското национално радио под палката на изявени оперни диригенти, а в един от записите участва и мьжкият състав на Смесения хор на БНР. Звукозаписите са реализирани през последните години в емблематичното Първо студио на радиото.

"Изпълненията са групирани стилово, като търсихме контраст в съпоставката на различните типове гласове", обяснява Георги Еленков, продуцент в отдел "Вокална музика" в БНР.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тони Монев
преди 4 месеца

Няма да те забравя приятелю. Почивай в мир.

Откажи