Отлагат премиерата на филм

Кога ще се проведе

Отлагат премиерата на филм | StandartNews.com

Отлага се премиерата на най-новият филм на Стефан Командарев - "Уроците на Блага". Той ще тръгне по кината на 15 декември, а не както бе предвидено първоначално в средата на ноември.

Смяната на премиерната дата е добър ход, тъй като през ноември са премиерите и на другите два дългоочаквани български филма - "Диада" и "Добрият шофьор". Освен това същия месец излизат блокбастърите "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" и "Капитан Марвел 2".

В комбинация с "Киномания" ноември месец се оказва изключително пренаселен откъм филмови събития, а това малко или много ще се отрази не само на броя зрители за БГ филмите, но и на броя на прожекциите им, които ще могат да бъда програмирани в такъв натоварен месец.
"Уроците на Блага" вече спечели две статуетки "Кристален глобус" (Награда за най-добър филм и Награда за най-добра женска роля на Ели Скорчева) на

Международния филмов фестивал в Карлови Вари, получи седем награди на Националния фестивал за игрално кино "Златна роза" (включително Най-добър филм и Награда на публиката), влезе в селекцията за Европейските филмови награди 2023 и е българското предложение за наградите "Оскар". Още: Кой е българският филм, предложен за "Оскар".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай