Млада актриса създаде нещо уникално

Сбъдва своя мечта

Млада актриса създаде нещо уникално | StandartNews.com

Младата актриса Десислава Цветкова реализира своя мечта.Тя създава собствена театрална школа във Видин, разказа за БТА. Това е нейна мечта, откакто се е прибрала да живее и работи в родния град.

На 10 години Цветкова напуска Видин, защото семейството й се мести в София, където още като дете започват изявите й в една от театралните школи.

Завършила е в Националната академия за театрално и филмово изкуство, специалност „Театър на движението – пантомима“ , при проф. Александър Илиев. След 16 години Десислава се връща във Видин, защото обичта й към този град никога не е стихвала. По думите й тя е усещала, че тук ще е щастлива, свободна и ще може да се реализира.

Сега е част от трупата на видинския драматичен театър и заедно с това сбъдва своя мечта. Тя много отдавна иска собствена актьорска школа за деца и тийнейджъри, която ще стартира в началото на ноември. Скоро ще се проведе и втори кастинг.

Всички, които желаят могат да подготвят стихотворение, басня, монолог, танц, дори песен. Ако идват с приятели, могат заедно да се явят като подготвят диалог от някоя пиеса, която ги е грабнала, обясни младата актриса.

Цветкова желае да преподава актьорско майсторство на деца, защото е забелязала, че градът се е променил - младите са се научили, че няма само дискотеки и кафенета, а има нещо по-хубаво и обогатяващо, което грабва както големите, така и малките.

Хората са жадни за култура, за мероприятия, където можеш да научиш нещо и да го запазиш за себе си. „Е, тогава си казах - защо да не съм тяхната искра. Видях, че много дечица имат желание и носят нещо е сърцето си, което заедно можем да развием“, сподели младата видинчанка.

Нейните колеги от Драматичния театър във Видин й помагат със съвети и оказват безрезервна подкрепа, казва тя пред БТА.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай