Кралят на цигулката идва в София

Чарли Сием е и модна икона

Кралят на цигулката идва в София | StandartNews.com

Чарли Сием, един от най-талантливите и популярни млади световни цигулари, ще свири в зала „България“ на 22 януари. Почитателите му са убедени, че той е и най-красивият класически музикант и сигурно са прави, защото е бил посланик и рекламно лице на марки като Армани, Диор, Хуго Бос, Шанел и други. 

Чарли е прочут с широките музикално-технически умения, с дълбок репертоар, включващ незабравими произведения на класически и по-модерни композитори като Бах, Бетовен, Паганини, Брамс, Елгар, Шостакович, Холоуей, Прокофиев и други, и с изключителни импровизаторски техники, Сием е смятан за олицетворение на модерния изпълнител на 21 век. 

За него цигулката е страст. Може би защото не е задължен да се препитава чрез нея. Роден е в Лондон в семейството на майка британка и баща норвежец, един от най-влиятелните собственици на корабостроителници. 

Младежът започва да свири на цигулка от тригодишен, по собствено желание, след като чува Violin Concerto от Бетовен в изпълнение на Йехуди Менухин.

В зала „България“ Чарли Сием, заедно с оркестър „Симфониета“-София, ще изпълни произведения на Брух, Сен Санс, Крайслер, Уилиамс, Паганини и Учителя  Беинса Дуно.

Ден по-рано ще сподели уменията си в безплатен мастър-клас за млади цигулари. Един от тях ще има честта да открие концерта, заедно с преподавателя си.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
павел
преди 3 месеца

Alfazon е просто бомба: секс за 3 часа без почивка, здрава ерекция, ярки оргазми и море от сперма. Това е просто незабравимо и безопасно на всяка възраст. Купих го тук на разпродажба ---- https://do.my/alfa

Откажи
Румен
преди 3 месеца

Идиот.

Откажи