Илхан Кючюк посрещна Лили Иванова в Брюксел, иде голямо събитие

Иванова ще зарадва почитателите си с бутиков концерт на живо с песни от богатия си репертоар

Илхан Кючюк посрещна Лили Иванова в Брюксел, иде голямо събитие | StandartNews.com

Източник: БТА

Суперзвездата Лили Иванова пристигна в Брюксел, където тази вечер е концертът ѝ във "Флаже" (Flagey) – място за култура в столицата на Белгия, разположено до живописните езера на Иксел.

Примата на българската поп музика беше официално посрещната на летище "Завентем" от евродепутата и лидер на европейските либерали Илхан Кючюк, българския еврокомисар Илиана Иванова, посланик Румен Александров, постоянен представител на България в Европейския съюз, и Пламен Бончев – посланик на България в Белгия.

Всяка година "Флаже" посреща някои от най-известните артисти в света, редом с млади, предимно белгийски, таланти. Заради добрата акустика, там се провеждат Flagey Piano Days и Брюкселският джаз фестивал.

Лили Иванова ще зарадва почитателите си с бутиков концерт на живо с песни от богатия си репертоар, поднесени в нови аранжименти на Ангел Дюлгеров. Сред хитовете на българската поп звезда ще чуете "Щурче", "Панаири", "Детелини", "Ветрове", "Камино", "Невероятно", "Искам те", "Преупреждение", "Присъда", "Сълза", "Покруса" и много други.

Огромен е интересът към концерта на Лили Иванова в Брюксел както от страна на българската, така и на международната общност, сподели пред БТА Илхан Кючук, който е инициатор и организатор на музикалното събитие.

Днес Лили Иванова ще изнесе концерт в зала „Флаже“ в Брюксел, като сред гостите ще има посланици от Балканските страни, Централна Азия, държави като Узбекистан, Казахстан, Азербайджан, разказа още Кючюк и допълни: „Дипломати, политици ще бъдат на това място, където ще се преклонят пред таланта на Лили Иванова.“

Ден след концерта певицата ще бъде приета от кмета на Брюксел. Тя ще получи награда от белгийските власти и в нейна чест ще бъде организиран прием, посочи още Илхан Кючук. „Там, където е Лили Иванова, там е България“, добави той.

Ето какво още разказа Илхан Кючук за БТА:

Днес в Брюксел предстои концерт на Лили Иванова, който се случва под Вашия патронаж и по Ваша инициатива. Колко гости се очаква да посетят концерта и какъв е интересът от страна на чуждестранната публика?

- Огромен е интересът от страна на българската общност, залата буквално ще бъде препълнена. Огромен е интересът и от страна на международната общност. Дипломати и политици ще бъдат на това място, където ще се преклонят пред таланта на Лили Иванова. Такава ми е била идеята от самото начало – колкото е възможно повече хора да чуят Лили Иванова. Както винаги съм казвал, там където е Лили, е и България. И обратното – там, където е България, е Лили Иванова.

Концертът ще бъде в брюкселската зала „Флаже“. Каква символика носи мястото на срещата ѝ с публиката?

- Това е място, на което са изнасяли концерти големи имена като Едип Пиаф и много други, разбира се. И не на последно място това е място, където до съвсем скоро се е подвизавала белгийската Национална телевизия и белгийското Национално радио. Има страхотна акустика. Разположението на самата зала „Флаже“ е на много централно място в  Брюксел.

Какво е Вашето лично послание, което искате да отправите към българите в Белгия с концерта на Лили Иванова и какво означава творчеството на певицата лично за Вас?

- Вече го казах – там където е Лили Иванова, там е и България. Това не е пресилено. Тя е постигнала толкова много и хора като нея трябва да бъдат включвани във външнополитическата дейност на България. Защото културната дипломация определено доказа своята ефективност. А, когато има възможност повече хора да я видят, това определено променя облика спрямо България.

Всъщност Лили Иванова ще бъде посрещната от мен, комисаря на България Илиана Иванова и двамата български посланици – посланик Пламен Бончев и посланик Румен Александров на международното летище в Белгия. Това е един от интересните детайли. Другото, което е интересно – наистина огромно е желанието за присъствие на концерта от страна на българската общност, всички организации се ангажираха много активно в промотирането на дейността. С каквото могат, с медийна популяризация, разлепяне на афиши, организиране на инициативи, свързани с това, че Лили Иванова ще идва в Брюксел. Заедно с това международната общност ще бъде силно представена. Всички посланици от Балканите, от Централна Азия, държави като Узбекистан, Казахстан, Азербайджан, също ще бъдат представени на ниво посланици. Впечатли ме фактът, че повечето от тези хора знаеха за Лили Иванова. Тя е била там, имала е концерти, присъствала е, така че тя е добре позната като глас, като присъствие, като голямо име, което се свързва с България.

На следващия ден фактически тя ще получи голямо признание от голямата община на Белгия. Ще бъде удостоена с награда, ще има специален прием в нейна чест от белгийските власти. Лично кметът ще я посрещне.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Кирил
преди 1 месец

78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това:--- https://use.my/man

Откажи