Холивуд изпрати емисари в София

Бизнес дами се контят като звезди от киното

Холивуд изпрати емисари в София | StandartNews.com

София. Някои от най-нахъсаните фешън маниачки в София вече се контят с тоалети на дизайнери, диктуващи визията на Холивуд. Бизнес дами от различни жанрове високо оцениха творенията на страхотния дует Марк Баджли и Джеймс Мишка. Майсторите на шева и кройката, които през миналата година официално сключиха граждански брак, от 1988-а насам създават тоалети за екранни лъвици като Мадона, Шарън Стоун, Опра Уинфри. Библията "Вог" ги подреди в топ 10 на всички американски времена. Дуото подписва вечерни облекла и аксесоари със специфичен дизайн - микс между класика и модерност. Роклите, излизащи от ателиетата на Баджли - Мишка, са с ясен силует, от най-фини материи, винаги с екстравагантен акцент. "Нашият стил е неподвластен на времето. Критиците го определят като отражение на Холивуд през 40-те години - семплост, целенасоченост, изключителна елегантност", казва Мишка. Не случайно Деми Мур и дъщеря й Румър Уилис, Джейн Фонда и Мерил Стрийп се кълнат във вкуса на естетите. Колекцията им за 2014-а е разработена в различни линии.

Сouture, първата от тях, е характерна със сто процента ръчна изработка, скъпи тъкани и бутикови бройки. Prom е насочена към дебютантките в светското общество, казано по нашенски - към абитуриентките и абсолвентките. Love е за жените, които врят и кипят в последните фешън писъци. И ако в Америка някои от тези модели са с впечатляващи българите цени, то в София се харчат между 500 и 1000 лева.

Шери Хил е друга холивудска стайлинг законодателка, която нашумя най-вече през последната петилетка. Тя привлича фенове с футуристичен дизайн, реализиран от естествена коприна, дантела, пресован сатен. Цветовете за 2014-а са лазурно синьо, папая, нежен нар, розов пясък, изумруденозелено. Селена Гомес, Парис Хилтън и Адриана Лима са от най-големите фенки на Шери.

Нюйоркският дизайнер Джовани пък набляга на тоалетите с блясък от кристали и пайети. "В култ са издигнати голите гърбове, свежите багри и нетрадиционните кройки", коментира спецът в тенденциите Анелия Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай