Германия с първа копка за новия дом на изкуството на 20-и век

Новият музей ще бъде седмото място, където ще се помещава Националната галерия на Германия

Германия с първа копка за новия дом на изкуството на 20-и век | StandartNews.com

Германия ще строи нов дом на модерното изкуство. В Бверлин беше направена първа копка за построяването на нов музей на изкуството на 20-и век, наречен "Берлин Модерн", предаде ДПА.

Новият музей ще бъде седмото място, където ще се помещава Националната галерия на Германия (Nationalgalerie). Очаква се строителството да продължи до 2027 г. 

Сградата е в непосредствена близост до емблематичната Нова национална галерия (Neue Nationalgalerie) до Потсдамския площад.

Наблизо е и прочутата зала на Берлинската филхармония - друг архитектурен символ на града. 

Клаус Бизенбах , настоящият директор на Новата национална галерия, който ще ръководи и бъдещия музей, каза, че на дадения момент музеят спешно се нуждае от допълнително пространство, за да покаже огромната си колекция.

Само 172 от приблизително 5000-те произведения на музея могат да бъдат показани в пространството на Новата национална галерия, обясни Бизенбах. 

Плановете за новата сграда предизвикаха критики заради лошата енергийна ефективност. Германският министър на културата Клаудия Рот каза, че те са преработени и се надява музеят да се превърне в "пример за устойчивост".

Препроектирането ще увеличи цената на сградата с почти 10 млн. евро до около 363 млн. евро. С допълнителното финансиране и други разходи общата стойност на проекта е около 450 млн. евро.

Кметът на Берлин Кай Вегнер каза, че новата сграда на музея ще запълни болезнена празнина в културния живот на града, като нарече проекта "напълно оправдан и абсолютно необходим".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим!----- https://use.my/azalfa

Откажи