"Барби" на върха на номинациите за "Златен глобус"

Наградите "Златен глобус" ще бъдат раздадени на 7 януари

"Барби" на върха на номинациите за "Златен глобус" | StandartNews.com

Филмът "Барби" получи най-много номинации - девет на брой, за наградите "Златен глобус", следван от "Опенхаймер" с осем, съобщи Асошиейтед прес. 

"Опенхаймер" е сред номинираните в категорията за най-добър филм - драма заедно с "Анатомия на едно падане", "Убийците на цветната луна", "Маестро", "Минали животи" и "Зона на интерес". 

"Барби" ще се съревновава в категорията за най-добър филм - мюзикъл или комедия заедно с "Въздушния", "Американска литература" (American Fiction), "Останалите", "Май, декември" и "Клети създания". 

Сред номинираните драматични и комедийни сериали в телевизионните категории са "Наследници", "1923", "Последните оцелели", "Сутрешното шоу", "Короната", "Тед Ласо", "Начално училище "Абът", "Мечката", "Бари". 

Имената на номинираните обявиха стендъп комикът Седрик дъ Ентъртейнър и актьорът Уилмър Валдерама.

След скандал за липсата на разнообразие и корупционни практики и няколко смутни години, наградите "Златен глобус" са готови да отбележат завръщането си. 

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която преди присъждаше наградите "Златен глобус", се реорганизира след скандала и вече не съществува под това име. 

Новосформирана организация вече избира лауреатите. Обновената група, която сега е с идеална цел и има по-голям и по-разнообразен състав на гласуващите, наброява 300 души от цял свят.

Наградите "Златен глобус" ще бъдат раздадени на 7 януари. Церемонията ще бъде предавана по телевизия Си Би Ес, след като Ен Би Си, която преди държеше правата за излъчването, не пожела да поднови сключеното едногодишно изпитателно споразумение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай