Гилдия на режисьорите избра големия отличник

Грабна награда за историческия епос "Опенхаймер"

Гилдия на режисьорите избра големия отличник | StandartNews.com

Кристофър Нолан спечели голямата награда на американската Гилдия на режисьорите за историческия епос "Опенхаймер", съобщи АФП.

Наградата е надежден барометър за предстоящите "Оскари", тъй като лауреатът в тази категория се избира от членове на Американската академия за кинематографично изкуство и наука, които са от Гилдията на режисьорите. 

"Идеята, че моите колеги ме смятат за достоен за тази награда, означава всичко за мен", каза Нолан. Четири от предишните му филми - "Мементо", "Черният  рицар", "Генезис" и "Дюнкерк", бяха номинирани за най-високата награда на Гилдията на режисьорите, без той да я спечели. Сега Кристофър Нолан може да се надява на първи "Оскар" за най-добър режисьор след пет  номинации. 18 от предишните лауреати на Гилдията на режисьорите съвтапат и с избора на Американската киноакадемия. "Опенхаймер" получи 13 номинации за "Оскар".

Останалите режисьори, номинирани тази година за наградата на Гилдията, бяха Мартин Скорсезе за "Убийците на цветната луна", Грета Гъруиг за "Барби", Йоргос Лантимос за "Клети създания" и Александър Пейн за "Заседналите". 

Режисьорката Селин Сон спечели наградата "Майкъл Аптед" на Гилдията на режисьорите за първи пълнометражен игрален филм с "Минали животи". 

Наградата за документален филм беше присъдена на Мстислав Чернов за "20 дни в Мариупол". 

Гилдията на режисьорите присъжда награди и за телевизионни филми. Тази година епизод от "Последните оцелели", режисиран от Питър Хоър,  беше отличен за драматичен сериал, а епизод от "Мечката", режисиран от Кристофър Соърър - за комедиен сериал. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 1 седмица

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи