Тайните на замъка в Равадиново

Наричан още „Влюбен във вятъра“

Тайните на замъка в Равадиново | StandartNews.com

Замъкът в Равадиново или т.нар. „Влюбен във вятъра“  се намира на 2 км от Созопол до село Равадиново. Представлява осъществената детска мечта на архитект Георги Тумбалов. Това е един от най-новите и необичайни туристически атракции в региона.

Замъкът започва да се строи през 1996 година, като строежът му продължава и до наши дни. Сградата е впечатляваща архитектурна творба, която съчетава различни стилове - средновековен европейски, модерен и традиционен български.

Отвън е украсен с орнаменти от месинг, които напомнят на легендарните рицарски времена. По каменните стени на постройката се обвиват гъсти бръшляни. Замъкът е заобиколен от парк с фонтани, мистериозни и изящни статуи, мостове, арки и езеро с бели и черни лебеди.

Към замъка може да намерите и друг вид атракции като винарна, картинна галерия, параклис, зала за игри и забавления, както и конюшня и зоопарк.

Интересен факт за замъка е, че през 2016 в парка на замъка е монтирано копие на римския фонтан Ди Треви, намиращ се в Италия. Може да видите и красива арка, копие от Адриановата в Истанбул. 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Бля
преди 4 месеца

Какви тайни може да има един изкуствено създаден "замък"което предназначение е да изпере пари

Откажи
Посерко
преди 4 месеца

Няма барем една безплатна тоалетна, а в платените е мръсно и няма тоалетна хартия дори.

Откажи