Спираща дъха дестинация в Рила

Дестинация смайваща с красотата си през есентта

Спираща дъха дестинация в Рила | StandartNews.com

Рила планина е най-високата планина в България, тя се намира в западната част на страната, между Пирин и Витоша. Там може да видите много различни природни забележителности, сред които едни от най-високите върхове, красиви езера, панорамни площадки, водопади, уникална растителност и много видове животни.

В северните части на планината се намира и един много красив и водопад – Бистришки водопад. Водопадът се намира на юг от село Бистрица, което се намира близо до Дупница. До водопада има добре поддържан маршрут, като по част от него има красиви гледки, също така е удобен за вървене.

Водопадът се образува на река Бистрица, той е висок 35 метра. Намира се в северните части на Рила планина, на около 1200 метра надморска височина, близо до град Дупница. До него има удобен планински път, по който може да достигнете водопада за около 2 часа с нормално темпо. По пътя също така се откриват и чудни гледки над съседните населени места и планината.

Водопадът образува няколко пада, което допринася за неговата красота. До него пътя е лек и сравнително равен, което го прави удобен и за деца. На път към водопада се разкрива изумителна глетка, която ще ви смая особено през есентта.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай