Бранд Кюстендил! Бони Петрунова: Трябва да опазим, това което сме разкрили

Една от най-големите ни пречки, е че всеки работи за себе си, каза шефът на НИМ

Бранд Кюстендил! Бони Петрунова: Трябва да опазим, това което сме разкрили | StandartNews.com

В България има изградена много сериозна система по отношение на археологическото културно наследство. 

Ние живеем на една изключително богата земя, на която има огромно културно наследство. Буквално където и да копнеш нещо излиза, но нямаме достатъчно организация по опазването му. 

Бранд Кюстендил! Изворният град и Чудеса на 8 000 години

Това заяви доц. Бони Петрунова, директор на НИМ, на дискусия на „Стандарт” "Бранд Кюстендил - нови, модерни възможности за балнео, културно-исторически и ски туризъм".

„Стандарт”, община Кюстендил и Общество „Културно наследство” събраха в Тържествената зала на кметството представители на изпълнителната, на законодателната и на местната власт, на бизнеса и научните среди, за да начертаят поредния регионален бранд за развитие чрез културно-исторически, приключенски, поклоннически и балнео туризъм. Министерство на туризма е институционален партньор на инициативата. 

Запомнете - трябва да спрем да копаем повече и повече, а само там, където се налага. Поне в тази част, която сме разкрили трябва да бъде опазена, категорична бе доц. Петрунова. 

Зам.-министър на културата с формула за Бранд Кюстендил

Една от най-големите ни пречки, е че всеки работи за себе си. Помежду си нямаме сътрудничество. Всеки трябва да работи за Кюстендил, тогава ще се получат нещата, обобщи Петрунова. 

Славка Бозукова: Три стъпки за Бранд Кюстендил

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай