Бранд Кюстендил! Изворният град и Чудеса на 8 000 години

Зам.-министри, народни представители и кметове на дискусия та "Стандарт"

Бранд Кюстендил! Изворният град и Чудеса на 8 000 години | StandartNews.com

Как единствената по рода си лековита минерална вода, с богато съдържание на сяра, невероятните ски писти в Осоговската планина, чудесата на Кюстендил на 8000 години и уникалните фолклорни традиции в областта да бъдат превърнати в бранд за развитие на туризъм 4 сезона ще обсъжда днес специалната дискусия на „Стандарт” "Бранд Кюстендил - нови, модерни възможности за балнео, културно-исторически и ски туризъм".

ВИЖ ОЩЕ: Бранд Кюстендил! Изворният град и Чудеса на 8 000 години

„Стандарт”, община Кюстендил, Общество „Културно наследство” – българският представител на Европа Ностра и Националният борд по туризъм събират в Тържествена зала на кметството зам.-министрите на туризма Ирена Георгиева и на културата Чардар Георгиев, областния управител Александър Пандурски, народни представители от региона, кметове от областта и представители на бизнеса, неправителствения сектор и научните среди, за да начертаят поредния регионален бранд за развитие чрез културно-исторически, приключенски, поклоннически и балнео туризъм. Министерство на туризма е институционален партньор на кампанията. 

ВИЖ ОЩЕ: Инж. Огнян Атанасов: Кюстендил привлича туристи от цяла Европа

Сред специалните гости на форума са изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова, директорът на НИМ доц. Бони Петрунова, археологът проф. Николай Овчаров.

Как законодателната власт ще помогне за развитието на Бранд Кюстендил ще кажат депутатите Радослава Чеканска и Христо Терзийски (ГЕРБ), Георги Стамов (Коалиция „ПП - ДБ“), Димчо Димчев ("Възраждане") и областният председател на ДПС-Кюстендил Николай Златарски.

Кюстендил е градът с най-богато културно-историческо наследство у нас. Малцина знаят, че музеите му пазят 350 000 артефакта. 

Форумът ще представи още лековитите минерални извори на Кюстендил, Стобските пирамиди, екопътека "Водопади Бохемия", Кадин Мост, крепостта "Хисарлъка", духовната огърлица от църкви и джамии.   

Това е третият регионален бранд, който "Стандарт", Общество "Културно наследство" и Националният борд по туризъм правят в рамките на голямата кауза Бранд България, издигната от вицепремиера и външен министър Мария Габриел в стратегически държавен приоритет.

Първата инициатива бе Бранд Родопи, който бе представен със специална изложба в парламента. Миналия месец форум на "Стандарт" представи 10 идеи за Бранд Сурва, с който да се развие туризма в Перник. 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай