Връчиха сертификат на Търговска лига за изграждане на болница в Кърджали

Проектът на компанията е за 15 млн. лв. и предвижда разкриване на 350 нови работни места

Връчиха сертификат на Търговска лига за изграждане на болница в Кърджали | StandartNews.com

Източник: МИР

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи сертификат клас „А“ за инвестиция за изграждане на многопрофилна болница за активно лечение в Кърджали на Търговска Лига – Глобален аптечен център АД.

Проектът на компанията е за 15 млн. лв. и предвижда разкриване на 350 нови работни места.

Сертификата получи изпълнителният директор на фирмата Таквор Бохосян. На церемонията присъства и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова.

Реализирането на инвестиционния проект ще осигури висококвалифицирани кадри в областта на хуманната медицина, ще предложи качествено диагностициране и лечение на пациентите и ще разполага с всички необходими структури – клиника, отделения, лаборатории и операционни зали, оборудвани с високотехнологична апаратура. Предвидено е лечебното заведение да бъде оборудвано с най-високо ниво на медицинска техника, съгласно медицинските стандарти.

„Инвестициите в иновации в здравния сектор могат да преобърнат представите за здравеопазването у нас – от теми за проблеми в теми за възможности. Иновациите са ключ към промяната на здравеопазването у нас“, каза по време на връчването министър Стойчева. Тя подчерта, че дигиталната грамотност в здравеопазването е задължителна и че разбирането за ролята на иновациите ще доведе до решения, които да подобрят сектора.

Изпълнителният директор на Търговска Лига подчерта, че компанията възнамерява да изгради модерна сграда с диагностично-консултативен център – 25 кабинета, хирургични и терапевтични отделения с и без легла по различни специалности, определени съобразно здравните нужди на населението, операционен блок, образна диагностика, структура по лъчелечение и нуклеарна медицина и различни спомагателни помещения. Капацитетът й ще бъде с до 250 болнични легла.

Търговска Лига е дългогодишен инвеститор в развитието на българското здравеопазване и национален лидер в областта на високотехнологичните медицински грижи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай