Schneider Electric стана инвеститор на годината

Компанията спечели наградата за вложението си от 107 млн. лв. за изграждане на нов завод в Пловдив

Schneider Electric стана инвеститор на годината | StandartNews.com

Компанията спечели конкурса на Българската агенция за инвестиции за вложението си от 107 млн. лв. за изграждане на нов завод в Пловдив

На церемония в София снощи Schneider Electric получи наградата „Инвеститор на годината“ 2023 на Българската агенция за инвестиции. Плакетът „Златен бик“ бе връчен на компанията от вицепремиера и външен министър Мария Габриел.

Чрез престижното отличие Агенцията изразява своята признателност към глобалния лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията за приноса му към развитието на българската икономика.

Наградата прие Мартин Йорданов, директор на умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив, за инвестицията на стойност 107 млн. лв., която компанията прави за изграждането на нова производствена база в града под тепетата.

„България спечели като инвестиционна дестинация в силна конкуренция с други страни от Югоизточна Европа. Това, разбира се, не стана случайно и основните фактори бяха два: от една страна, отличната комуникация с централната и местна власт у нас, а от друга – вече съществуващата тук умна фабрика, която корпорацията възприема като израз на високия инженерен потенциал на страната“, сподели Мартин Йорданов.

Преди седмица министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи на „Шнайдер Електрик България“ ЕООД сертификат за приоритетен инвестиционен проект „Фабрика за асемблиране на ел. продукти ниско напрежение“. Новият завод ще се простира на площ от над 8300 кв.м, като екипът планира изграждане на високотехнологично индустриално съоръжение от най-съвременен тип.

В новата фабрика на Schneider Electric в Пловдив ще се асемблират, тестват и опаковат прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение, като се предвижда откриването на повече от 100 нови работни места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай