Чужденци определиха най-добрия ски курорт на България

Тази година в анонимното гласуване отново се включиха над 4 милиона души

Чужденци определиха най-добрия ски курорт на България | StandartNews.com

За 11-и пореден път Банско беше избран за най-добър ски курот на България. Пиринският зимен център заслужи ски Оскара след анонимно гласуване на професионалисти, работещи в ски индустрията, потребители на услугата, туроператори, агенти и медии, които дадоха своя вот между 26 юни и 13 октомври на сайта на световните ски награди www.worldskiawards.com.

Тази година в анонимното гласуване отново се включиха над 4 милиона души, което означава, че допитването е не просто най-голямото в бранша, а и едно от най-глобалните, провеждани изобщо.

Ски туризмът представлява жизненоважен сегмент от световния пазар на пътувания. Приблизително 400 милиона визити на скиори се осъществяват всяка година в над 2500 ски курорта по целия свят, които предлагат над 6 милиона хотелски легла.

Зимният курорт под връх Тодорка доминира класацията от 2013 година насам, като със същото до момента могат да се похвалят само австрийският Кицбюел, френският Вал Торенс, американският Диър Вали. 

"Щастливи сме, че печелим този Оскар в областта на ски туризма за единадесети пореден път, защото това спомага за имиджа на града, на ски зоната и на България, като предпочитано място за луксозно ски преживяване, където водещото е високото качество на услугата на изключително атрактивна цена”, каза Иван Обрейков - маркетинг директор на концесионера, който стопанисва ски зоната в Пирин.

Обрейков напомни, че до 15 декември всеки любител на зимните спортове може да се сдобие със сезонна карта за съоръженията в Банско срещу 1500 лева - цена, която остава непроменена от две години насам, въпреки високите инфлация и цени на енергоизточниците.

През новия сезон Банско ще приеме отново стартове от календара на ФИС. На 10-11 февруари в ски зоната ще се проведат гигантски слалом и слалом за Световната купа при мъжете. Елитът на световните ски ще кара под Тодорка, а България ще бъде представена от най-добрия български алпиец Алберт Попов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай