Турция удари рекорд в търговията, причината е неочаквана

Според прогнози до 2028 г. Турция ще увели износа си до 400 милиарда долара годишно

Турция удари рекорд в търговията, причината е неочаквана | StandartNews.com

Източник: Дейли сабах

Делът на Турция в световния износ през 2023 г. е бил в размер на рекордните за страната 1,06%, написа в съобщение в социалната платформа Х министърът на търговията Йомер Болат, цитиран от държавната турска телевизия ТРТ Хабер.

Според последните данни, обявени от Световната търговска организация, през първите девет месеца на текущата година обемът на износа на Турция е нараснал до 253,3 милиарда долара. Това представлява 1,06% от общия износ в световен мащаб, който възлиза на 23,9 трилиона долара. За сравнение, през предходната 2022 г. делът на турския износ е бил 1,02%, а стойността му 254 милиарда долара.

По-рано турските власти отбелязаха, че износът на републиката в края на тази година се очаква да достигне 265 милиарда долара. От тях приблизително 56 милиарда долара се очаква да дойдат от експортни сделки с Русия.

Според прогнози до 2028 г. Турция ще увели износа си до 400 милиарда долара годишно, посочва още ТРТ Хабер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Николай Петков Ралчев ,Тутракан7600
преди 3 месеца

Николай Петков Ралчев се казвам( Геят на Гейовете ) и живея в гр.Тутракан7600 на ул. Панайот Хитов 5, до старият пазар. Аз съм потомствен ненормален Гей на 50 години( имам жълта книжка, доказан психопат съм и съм редовен пациент на лудници, където ме лекуват психиатрично) и си търся млад агресивен гей, който да ме аргасва безпощадно много и да се ожени за мен, защото аз съм жената в гей-връзките и да си осиновим дете , защото майка ми Надя Драганчева, която е на 71 години настоява за това. Аз сега имам разрешение от майка ми-да заживея с моят любовник гей. Аз съм умствено изостанал по ГЕН.

Откажи
Така е Турция
преди 3 месеца

Не СА В ЕСЕС И НЕ ИМ СЕ ВОДЯТ ПО АКЪЛА,СЕГА ТУРЦИЯ ТЪРГУВА С РУСНАЦИТЕ,А ВИЕ ЛАПАТЕ МУХИ ЕСГЕЙСКИ БОКЛУЦИ И ИЗРУДИ!!!! РАЗПАД ЗА ТАЗИ НЕОФАШИСТКА ГРУПИРОВКА САЩ И ЕС!!!!

Откажи
Циганин
преди 3 месеца

Браво на комшиите, Ердоган си знае работата,само нашите евроамрикански гейове-дупедайци се кланят.... Да живее България!

Откажи