Кварталите в София, които са новият хит на имотния пазар

Най-ниски са цените в "Люлин", "Обеля" и "Овча Купел", казва експертът Димитър Христов

Кварталите в София, които са новият хит на имотния пазар | StandartNews.com

Мястото около Централна гара в София, както и другите индустриални райони около ул. „Охрид“ ще бъдат част от новите части на столицата, към които интересът ще се повишава. Това съобщи пред бТВ Димитър Христов – мениджър ново строителство във фирма „Явлена“.

„В последните години виждаме развитието на райони, в които до сега не се е случвало нищо. Смятам, че интересът към, тези райони ще се повиши. Също както „Малинова долина“ – квартал, който в момента е залят от новостроящи обекти, но заради добре измислената структура от страна на държавата, че именно тя се е заела с вкарването на терените в регулации - там виждаме успоредни улици, бъдещи тротоари – неща, които в „старите“ нови квартали като „Манастирски ливади“, „Кръстова вада“ и „Витоша“ са проблем“, каза Христов.

По думите на експерта в момента най-ликвидни, т.е. продаващи се най-бързо, са жилищните имоти. За разлика от миналата година, тази те остават малко по-дълго на пазара преди да се сдобият с нов собственик.

„За разлика от миналата година наблюдаваме по-бавно вземане на решение. Имотите се задържат с около 10% до 15% по-дълго на пазара“, разяснява той.

Най-актуалните квартали и цени

В София най-популярни за покупка остават Южните квартали и Центъра, както и части от други квартали, които традиционно държат по-високи цени.

Според експерта не е много коректно да се говори за средна цена за имотите в София, т.е. типът строителство е доста различен, а и трябва да се вземат под внимание фактори като големина на апартамента, брой стаи, квадратура и други детайли, които образуват цената.

„Ще дам една малко по-широка граница. В момента цените са между 1400 евро до 2050 евро на квадратен метър средно“, добави той.

Най-ниски ценовите нива са в кварталите „Обеля“, „Люлин“ и „Овча купел“.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Охотник
преди 3 месеца

Престанете с платените подвеждащи публикации. Имотният пазар, в София-град е в срив. Заради лакомията, на всички по веригата. Хората търсят къщи с двор, до 50 километра от София. Свършиха глупаците, който броят 150000€, за двустайна дупка 50 квадрата с общите части в Бояна. Без асфалтирана улица, и съмнителна канализация. Абсурдните отстояния, между блоковете са друга корупционна схема.

Откажи