В Пирогов стана горещо! Шефове на клиники с ключово решение

Позицията на медиците, че ще напуснат колективно от 1 февруари, дойде след протести

В Пирогов стана горещо! Шефове на клиники с ключово решение | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Шефове на клиники и отделения в "Пирогов" се събират на заседание днес, за да решат дали ще подадат оставките си. Заявката им дойде преди няколко дни във връзка с оказвания според тях натиск върху болницата.

Позицията на медиците, че ще напуснат колективно от 1 февруари, дойде след протести, организирани от майката на 15-годишната Даная Кулева, починала в лечебното заведение през май миналата година. Ани Стоянова настоява за оставката на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, докато бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта на момичето.

По случая тече трета проверка, назначена от здравния министър. Междувременно Софийският градски съд върна жалбата на директора на "Пирогов" срещу освобождаването му от поста, предприето от министър Христо Хинков преди два месеца. Д-р Димитров може да обжалва това връщане.

В началото на седмицата той обясни, че ще вземе решение как да постъпи по време на днешното заседание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи. На него ще бъде обсъдено и намерението на над 80 ръководители на структури да подадат оставките си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
slim
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи