Нов протест пред Пирогов! Пак искат оставката на директора

Очакват се резултатите от втората проверка на агенция "Медицински надзор"

Нов протест пред Пирогов! Пак искат оставката на директора | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

И днес продължават протестите пред "Пирогов" с искане за отстраняване на директора д-р Валентин Димитров, докато бъде направена обективна проверка на обстоятелствата около смъртта на 15-годишната Даная, съобщава БНР.

Момичето почина там преди няколко месеца след травма на главата.

В понеделник родители подкрепиха нейната майка Ани Стоянова, която обяви информацията от проверката на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" за скандална.

"За да направят така, че липсата на правилна образна диагностика първият път да е окей, те измислиха втори удар. Там откровени лъжи - като това че Даная не е лекувана, не е лекувана основното си състояние. Което категорично не е вярно, и дори в протоколите е описан целия процес на лечение продължение на 1 година, когато има такива лъжи, някой стои зад тях и трябва да поеме отговорност", каза майката на починалото момиче, която вчера се срещна с д-р Димитров след поредния протест пред болницата.

Той отново отказа да подаде оставка заради случая "Даная", както и отхвърли обвиненията й в лошо управление и липса на контрол върху работата на лечебното заведение.

Очакват се резултатите от втората проверка на агенция "Медицински надзор".

Ани Стоянова очаква да бъде направена и трета проверка, която да включва експерти от други институции. Ангажимент за такава пое и здравният министър проф. Христо Хинков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай